teisipäev, 22. detsember 2009

Idee töötule turundusjuhile


Tööandja ei osanud hinnata sinu jõupingutusi tema roppkalli kohviku/plassmassnõude tootesarja/kõrgtehnoloogiliste kanalisatsioonitorude üleshaipimisel? Või otsustasid ise töölepingu üles öelda, enne kui sinu isiklik maks seda teinud oleks? Ega mainitud organ minu pakutud ideed teostades kah eriti puhkust saa, kuid kõik muud plussid kaaluvad võimaliku terviseriski ilusti üles.

Võta oma tiiva alla punt noori kunstnikke. Anne ega ambitsioonid pole eriti olulised. Sinu omad, muide, kah mitte - nii vähe kui sa turundusest teadki, vaatavad sinu tulevased hoolealused sulle sel teemal igal juhul alt üles. Või pigem ei vaata - neile on ju kunstikoolis õpetatud, et enesemüümine on ühe tõelise loomeinimese rängimaid patte ning Tauno Kangro ja Navitrolla on koos oma taiestega ka oma hinge maha müünud. Aga pole hullu, võta seda kui võimalust - tee neile selgeks, et sel ajal kui nemad kõrget kunsti teevad, võtad sina räpase mammonaga õiendamise enda peale. Koos vastava osaga tuludest, mõistagi ;)

Ja edasi? Lihtne - jooda kogu kamp silmini täis ja kirjuta kõik üles, mis nad suust välja ajavad. Siis tõmba need kohad maha, mis sulle vähegi mõistlikud ja loogilised tunduvad, ning avalda see uue kunstikoolkonna manifestina. Koolkonna võid nimetada näiteks selle koha järgi, kus te joomas käisite.

No ja edasi on juba puhas vana kooli turundamine - ega mina ei pea vana santi lonkama õpetama :)

Oma koolkonna eest tuleb sul muidugi natuke hoolitseda ka - jälgi, et neil oleks mõõdukas tervislik ninaesine ning joodavat parasjagu niipalju, et loomeind ei raugeks, kuid mitte rohkem - kui sul õnnestub nad vanadeks klassikuteks välja venitada, teenib nende pealt rohkem. Kui avastad, et mõni neist narkotsi paneb, ära hakka suhteid rikkuma, vaid informeeri tasakesi politseid - üks tore skandaal tuleb kunstimüügile alati kasuks ning võibolla ehmatab ka vahelejääja mõneks ajaks eemale. Päris narkaritega ei saa õigest ärist nagunii asja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar