kolmapäev, 7. oktoober 2009

Lapsed hoiule!

Nii veidralt kui see ka ei kõla, pole isegi meie kallis Masu kuigivõrd leevendanud lapsehoiuteenuse põuda. Vastupidi, minu tuttavad noored mammad kurdavad kuidagi süstemaatiliselt, et nad on tõsiselt hädas kas töölenaasmise või isegi õhtuks mehega pittumineku korraldamisega - no ei ole oma pägalikke kuhugi ega kellegi hoolde jätta!

Kusjuures ega nad lasteaiakohti niiväga taga ei nutagi - kuivõrd meie transrasvadega rikutud noorsugu kipub olema suht nigela tervisega, kujuneks lasteaiatsükkel niikuinii stiilis: nädal kohal, kolm nädalat kodus haige. Ehk siis nad vajavad kedagi, kes oleks valmis üsna ebakorrapäraste ajavahemike tagant ja suht lühikese etteteatamisega nende tupsununnukestel silma peal hoidma.

Jah, lapsehoiuteenuse vahendamiseks on suisa eraldi sait püsti pandud, aga no olge normaalsed - hakkab keegi jee üheks õhtuks lapsehoidjat otsides pelgalt vahendusteenuse eest poolteist tonni välja käima! Ei, lapsehoidjate kutseliit on muidu tore ja kindlasti väga vajalik asi ning kui sul 1200 kroonist kahju ei ole, võid ju täitsa kaaluda liikmeks astumist (mida sa selle eest vastu saad, ei hakanud küll kiiruga silma). Aga võibolla ei peagi nii suurelt ja professionaalselt ette võtma.


Alustada võid näiteks oma isiklikust kortermajast - mida suurem see olema juhtub, seda parem sulle. Kleebi (või paigalda, nii kuidas ühistu lubab) trepikodadesse maitsekalt kujundatud sildid, kus hõikad välja, et oled valmis oma maja pätakaid kantseldama, kuniks nende niiöelda autorid linna peal omi asju ajavad. Kui valdad ka mõningaid teisi oma majas kõnelevaid keeli, korda sedasama ka vene, inglise või soome keeles. Väldi sealjuures Google Translatorit - sul tuleb lastega nagunii väljalubatud keeles suhelda ning, mis veel hullem, nende vanematelt sellessamas keeles ka oma väljateenitud tasu küsida.

Kindlasti lisa ka oma pilt - mitte reidikas, vaid ikka soliidne - kui vaja, käi juuksuris, pane selga oma parim kostüüm ja lase pilt teha päris fotograafil. Ära unusta sealjuures fotograafile muhedalt naeratamast!


Kui kavatsed seda minilasteaeda oma isiklikus korteris pidada, korista see korralikult ära, vajadusel tee kasvõi pisuke sanitaarremont. Nipsasjad ja muu kergelt purunev kraam korja parem kummutisahtlisse ning jälgi, et juhtmeid, vardaid ega nõelu ripakile ei jääks. Koduloomad, nii kurb kui see ka pole, tuleb ilmselt ajutiselt eksiili saata - tänu hüpersteriilsele keskkonnale on enamikel lastest üks või teine allergia. Tatine, villis ja röökiv põngerjas ning tolle tigedad vanemad on küll viimane asi, millega sa kokku puutuda tahad.

Võib juhtuda, et sul tuleb ka hoiustatava enda kodus valvet pidada. Sel juhul jää alati viisakas, respekteeri võõrast kodu ja nende inimeste eraelu, aga samas ära lase jõnglasel ülekäte minna ega lollusi teha. Kõige parem, kui lased noorel mammal täpselt kirja panna, mida võib teha, mida peab tegema ja mida ei tohi teha - siis on pärast vähem ütlemist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar