teisipäev, 6. oktoober 2009

Mmmm, jäätis!

No olgem ausad, vahetult enne kütteperioodi külmas toas lõdisedes ja akent piitsutavat külma vihma jälgides on jäätis küll üks viimase numbri prioriteete. Aga ilmaaegu! Nupukad kulinaarid on juba ammu leiutanud tervisliku küüslaugujäätise, ent miks mitte pruulida näiteks pärnaõie-, kummeli või, hoidku jumal, astelpajujäätist? Tegelt ei peaks astelpaju minu arust üldse magustoitudesse vägistama, küll aga on see hüva mari suurepäraseks lisandiks lihatoitude, aga miks mitte näiteks ka kõrvitsamarinaadi juures. Aga mitte sellest ei tahtnud ma täna rääkida.

Ühesõnaga, hangi omale jäätiseaparaat, sellele lisaks ka kohvikuruumid ning hakka tootma ja turustama kõikvõimaliku (ja ma mõtlen tõesti kõikvõimaliku) maitse ja lisanditega jäätist. Aaloe, litši, paprika, kõrvits, basiilik, till, kurk, kanep, idamaine vürtsisegu - igüks proovib vähemalt korra ;)

Ära hakka igasuguste paksendajate ja muude lisanditega jändama - tavaline koor on praegu odav ja nagunii ostetakse sul kõik enne käest ära, kui miskit säiluda jõuab. Ära unusta ka diabeetikuid ja laktoositalumatuid - tee mõned suhkruta või sojapiimaga partiid.

Praegu on jsut õige aeg sisseseadet soetada ja retsepte nuputada - kui suvi käes, võid paari kuu käibega järgmise talve ilusti üle elada!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar