kolmapäev, 30. september 2009

Pattudest priiks


Jah, jumal oma äraarvamatus tarkuses andis inimesele võime pattu langeda, aga et asi huvitavam oleks, ka võimaluse ennast patumülkast välja upitada. Ja mis võiks olla issandale meelepärasem, kui koos patukoormaga antakse ära ka veel üks ebatervete ihade allikas ja kõlbluse laostaja - raha :)

Hangi temaatiline kostüüm ning harjuta seisusekohast kõnepruuki. Mõtle ka varakult läbi, mis kujul sa pattude kustutamist pakud - kas vastava patukustutuskirjaga, sõnade pealelugemise või sõna otseses mõttes mahapesemise teel (viimane ju teatavasti vana ja äraproovitud eestlaste komme).

Leiuta ka taktika seks puhuks, kui su kliendid (eeldatavalt ikka täisealised ja teovõimelised) väidavad end pattudest puhta olevat - alati võid ju kaasa haarata ka väikse puntsu küll issanda loodud, kuid liigsetes kogustes talle võib-olla siiski mitte väga meelepärase vedelikuga. Ja eks sul endal lähe siis ju ka müük lõbusamini ning ninaotsal ei hakka nii väga külm.

Mõtle ka läbi garantiiküsimused - mida sa teed siis, kui mõni kundedest ilmub tagasi pretensiooniga, et sinu väljastatud patukustutuskiri ei aidanud?


Võib muidugi juhtuda, et ka jumal ise (see, kes vahel laupäeviti Päevalehes kolumni kirjutab) tahab müügituludest oma osa saada. Miks ka mitte - kaubamärgi eest tulebki ju maksta. Kui sa oma vaevaga teenitud veeringuid siiski loovutada ei raatsi, võid ju kasutada mõnd kaitsmata kaubamärki. Või leiutada omaenda reliogiooni - meil siin on ju teatavasti usuvabadus. Kui oma fantaasia parajasti vaba päeva on võtnud, saad loodetavasti abi kõrvalolevast valikust.

Oma teenust võid pakkuda seal, kus see sobib - laatadel, festivalidel ja teemapäevadel,  aga miks mitte ka reedeõhtustes kõrtsudes või kruiisituristidele vanalinna vahel.

Kas ma äkki ei soovita sul tegelda pettuse ja kergeusklike kaaskodanike lollitamisega? Noh, kui sa seda värki surmtõsiselt võtad, oled sa mu juba ammu mõttes kirikuvande alla pannud. Kui aga ei, mõtled sa samamoodi kui valdav osa Eesti elanikest, kellele sa müüd samasugust lõbusat ajaviidet nagu lehesabades ilmuvate horoskoopide koostajad. Kõikvõimalikud nõustajad ja hingeabistajad müüvad ju sama asja, ainult raiskavad oma patsientide aega rohkem :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar