laupäev, 19. september 2009

Vanad fotod digikäibesse!


Oled kõrgharitud fotograaf? Järelikult pole sulle õpetatud mitte midagi niisugust, millega reaalselt raha teenida annaks, nii et loe nüüd hoolega :)

Sest pole midagi, et sa juba aastaid erialast tööd pole teinud - mõned praktilised oskused on sul ikka alles. Arvuti on sul ju niikuinii ja skännerid pole kah tänapäeval kuigi kallid.

Näpuharjutuse mõttes otsi nüüd üles vanaema-vanaisa pildiarhiiv ja skänni see arvutisse. Tõenäoliselt saad sellest eluaegse digitaliseerimismürgituse, aga joo hoolega keefiri ja tuleta meelde, et töö=raha ja raha= uuem ja vingem fotovarustus.

Ühesõnaga, kui oled suguvõsa õnnelikult kõvakettale saanud ja luitunumad kohad uuesti arusaadavaks fotošopanud, mine ja kelgi sellega ülejäänud vahmiili ees. Küsi vanatädide käest üle, kes selle või teise pildi peal õieti onn, ja juttu jätkub kauemaks. Maini jutu sees, et sihuke teenus maksab 30 krooni pilt, aga "omadele" saad ka kolme krooniga ära teha. Midagi pole teha, skänneritahm on jube kallis :p

Kuna tänapäeva vanatädidel on vähemalt pooltel Rate'is oma konto, tekitavad sinna hindamiseks pandud ülesvuntsitud noorpõlvepildid muidugi sõbrannades paksu kadedust. Ja sulle uusi kundesid  :)

2 kommentaari:

  1. Skännimine on tülikas tegevus. Mustvalge puhul jääb osa müramist muidugi ära, samas on vanad fotod tülikad töödelda.

    Vanatädide rate on muidugi hea idee. See tuleb ainult "noorte omast" lahus hoida, muidu ei lürbi seda jama keegi ära. http://geronto.rate.ee ? amiwrinkledornot? Tehnilised jamad tulevad kah, kuidas teha login-i, kui pooled kasutajatest on akuutse alzheimeriga ja teistel on parkinsoni tõttu klaveri õige nupu tabamise % alla 50?

    VastaKustuta
  2. Väga hea, et on tülikas - kui keegi seda teha ei viitsi, ongi teenusel rohkem turgu :)
    Pole neile vanuritele eraldi rate'i vaja midagi. Pane seal otsingusse vanuseks 60+ ja vaata, palju tulemusi saad.

    VastaKustuta