neljapäev, 24. september 2009

Tublid loomad


Oled talunik, harid niisama oma maalappi või oled muidu põllumajanduses tegev? Armastad viriseda kehva ilma, valitsuse ja kokkuostuhinna üle? Tohib, ma virisen natuke vastu ka?

Kus on kirjas, et üks õigeusklik põllupidaja tohib kasvatada ainult lehma, siga, kana ja võib-olla hobust ka (viimast küll, koos kasside-koertega, mitte söögiks)? Mille kuradi pärast veetakse lambaliha Eestisse Uus-Meremaalt ja seda on saada ainult Tartu turul ja Stockmannis? Tead ka, palju see seal maksab? Mine vaata järele, ja nuta siis edasi oma 20-kroonise kokkuostuhinna otsas.

Aga lammas pole ainuke maitsev loom. Miks ma ei näe poes ega turul küülikuid? Ah jaa, nende kasvatamine on kraad keerulisem kui raketiteadus. Vanasti kasvatati Eestis isegi nutriaid, kuhu need said? Läksid pärast kolhoosikorra lagunemist ojadele tamme ehitama ja ametlik statistika loeb nad nüüd kobrasteks?

Paar vutifarmi, tänu jumalale, Eestis küll töötab, aga millisest restoranist käsete vutipraadi tellida? Miks veetakse meile parte Ungarist ja hanesid Poolast? Miks ma leian Tallinna Kaubamaja sügavkülmkirstust Austraalia krokodilliliha, aga mitte eestimaist jaanalinnufileed?


Valitsuse kirumise asemel võiksite tiba turundust tudeerida, seltsimehed külaproletaarlased!

Kui kogu see zooloogiline loetelu silme eest kirjuks võttis ja pereliikmeks kasvanud kodulooma nagunii tapamajja saata ei raatsiks, siis kaaluge vähemalt kitse võtmist. Meie linnad on täis vanaemasid ja vanatädisid, kes usuvad kindlamini kui katekismust, et kitsepiim on ainumas, mis tänapäeva allergikutest pägalikele tervise tagasi annab. Kits on kena ja vähenõudlik, ehkki iseloomuga loom. Aga hais? Ma ju ütlesin, et kits on vähenõudlik loom - küll ta ära harjub :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar